Δημοσίευμα για ημερίδα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, την οργανοληπτική του αξιολόγηση, καθώς και τον έλεγχο γνησιότητας και ασφάλειας, συνδιοργάνωσε η Κοιν.Σ.Επ. «ΜΟΔΟΥΣΑ» με το Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της «ΜΟΔΟΥΣΑ», στον Παπάδο Λέσβου.

Modousa infodayΗ κ. Ε. Κουζούμη, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης, στην ομιλία της επισήμανε τις υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών που γεννούνται εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης τάσης κατανάλωσης ελαιολάδου,σχετικά με την ελεγμένη ποιότητά του. Παρουσιάστηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να επιτευχθεί παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας και ακολούθησε παρουσίαση –γνωριμία με την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου.

Η χημικός-εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης, κ. Β. Βανδέραστην ομιλία της αναφέρθηκε στη διαχείριση του παραγόμενου ελαιολάδου και παρουσίασε αναλυτικά τα κριτήριαγνησιότητας και ασφάλειας. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στους παράγοντες που ενδέχεται να υποβαθμίσουν την ποιότητα του παραγόμενου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Ακολούθησε συζήτηση και διευκρινιστικές απαντήσεις από τους ομιλητές στις ερωτήσεις-απορίες του κοινού που απαρτιζόταν από πολυάριθμους ελαιοπαραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης και τυποποίησης ελαιολάδου. Παράλληλα η Κοιν.Σ.Επ. «ΜΟΔΟΥΣΑ», παρουσίασε τα νέα προϊόντα της και τόνισε τη συνεχή πρόθεσή της για συνεργασίες με παραγωγούς και φορείς όπως ο ΕΛΓΟ.