Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προστασία και Ανάδειξη της Ποιότητας του Ελαιολάδου» την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 στα Χανιά στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ν. Ψυλλάκης» του Ινστιτούτου.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές ελαιολάδου, στην πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ ελαιολάδων, στην συμβολή του εργαστηρίου Τεχνολογίας Τροφίμων στην αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, στις χημικές αναλύσεις ποιότητας, γνησιότητας και ασφάλειας, στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου καθώς και στη διαπίστευση εργαστηριακών δοκιμών κατά ISO 17025.

Chania workshop 5 11 2015 mediumΘα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του διαπιστευμένου σε δοκιμές ελαιολάδου εργαστηρίου Τεχνολογίας Τροφίμων του Ινστιτούτου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «Συμπλήρωση της εργαστηριακής υποδομής του εργαστηρίου Τεχνολογίας Τροφίμων του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) για την διαπίστευση δοκιμών σε ελαιόλαδο» ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2017, Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), Άξονα Προτεραιότητας 3, με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΠΑΝ ΙΙ κατά 95% και από εθνικούς πόρους κατά 5%.

footer